Dra mig Fram och Tillbaka - Rochelle Rosenberg i Studio 476
05 jul - 18 jul

Dra mig Fram och Tillbaka – Rochelle Rosenberg i Studio 476

Dra mig Fram och Tillbaka

Välkomna att beskåda mina målningar.

Tydlig, sprakande färger, som en målning eller inte? Du bestämmer..

Jag är Fotograf och Konstnär.

Ursprungligen från Filippinerna och har bott i Sverige drygt 15 år. Mina målning berättar mycket om mina upplevelser som barndom och som vuxen. Varje målning är en berättelse av min helvete, glädje och hopp. De bär sig många symbolik om min uppfattning om livets perspektiv.

Jag har PTSD (Post Traumatisk Stress Disorder) vilket menas att jag har upplevd en djupt trauma sedan barndom och även i vuxen ålder. All sorts övergrepp som nästan var dödliga. Jag har fan tur att leva eller hur?

Dessa trauma drar mig tillbaka för att kunna ladda upp styrkan att finna mig frid inombords. Konsten drog mig framåt att leva livet och utforska mig själv och dra ut kraften som var gömd i många år. Jag har målat i barnsben men inte så intensivt som är nu.

Min konst är mitt sätt att berätta andra att dra sig fram oavsett vad man går igenom. Att dra sig tillbaka och använda sin erfarenhet till styrka att glädjas, inspirera och motivera andra om livets resa.

Jag kan nog tycka att mina målningar talar direkt i själen och jag vill hålla åskådarens hand att finna sig inne i mina målningar. Kanske någonstans där, någon bär med sig någon smärta eller minnen.

Det finns så mycket att lära om livet..så många människor som du kommer möta, och var inte rädd att falla.. så varje gång det känns för jävligt, du kan ta det lugnt.. du är inte den enda.. så dra dig tillbaka tills du hittar dig själv igen..

Jag målar helst i akryl och vattenfärg. Vissa av mina dukar är återvunnet rullgardiner och dukar. Så du vet, vissa strukturer i mina målningar är mina gamla strumpbyxor.

-Rochelle Rosenberg 2022

Öppet tider

Österängens bibliotek måndagar kl. 10-16

Österängens Konsthall tors-fre. kl. 11-18,  lör-sön- kl. 11-16

<- Tillbaka till evenemang