As Above So Below
05 sep - 18 okt

As Above So Below

För första gången någonsin sker ett unikt samarbete mellan en konstnärsduo, ett länsmuseum och en självorganiserad konsthall med utställningen As Above So Below. Det är Jönköpings Läns Museum och Österängens Konsthall som visar var sin del av en separatutställning med Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans.

As Above So Below visas i två delar, som tillsammans bildar en helhet; en del på Österängens Konsthall och en del på Jönköpings Läns Museum.

Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans utställning i form av en koncentrerad retrospektiv är en originell uppvisning av laddade verk. Deras konst låter sig inte ringas in och placeras i ett fack utan formas av personliga erfarenheter och en barnslig nyfikenhet.

Genom Jeannin & Schuurmans verk bjuds vi in till deras värld med maskiner, performances, videor, installationer, meditation och tryckta publikationer. Utställningen är en gåtfull blandning av vetenskap, mytologi, religion och det ockulta. Jeannin och Schuurmans skakar om sin publik, uppmanar oss att öppna våra sinnen och fråga oss själva: Vad är egentligen verkligt?

Lisa Jeannin är född i Uppsala och utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och The Art Academy of s’Hertogen Bosch i Nederländerna. Rolf Schuurmans är född i Oss, Nederländerna och utbildad vid Art Academy of Tilburg, Nederländerna. De har numera sina ateljéer i ett missionshus i Hakebo, Jönköpings län och i Gnesta, Södermanlands län. Tillsammans har de medverkat i en stor mängd utställningar, både i Sverige och utomlands.

Dubbelvernissage 5 september

Jönköpings Läns Museum kl. 12:00
Invigningstal av Johan Gärskog, länsmuseichef och Johanna Linder, verksamhetschef Österängens Konsthall.

Österängens Konsthall: insläpp från kl. 13:30
Gratis biljetter delas ut på länsmuseet, men kan också bokas här nedan från och med den 24 augusti. Vi bjuder på lunchsmörgås!

Fri entré på båda platserna.

 

Praktisk information

Vernissage: Invigningstalet hålls i Stora vita salen på Jönköpings Läns Museum kl. 12:00. Plats för max 50 besökare åt gången. På länsmuseet delas gratis biljetter ut till insläppet på Österängens Konsthall, som har en besöksrestriktion på max 10 besökare åt gången. På Österängens Konsthall bjuds alla vernissagebesökare på en lättare lunchmacka. Insläpp kl. 13:30, 14:00, 14:30, 15:00 och 15:30. Du kan också boka din biljett senast den 4 september kl. 20.00 här nedan.

Resa mellan utställningslokalerna: Stadsbuss nr 1 går ca var tionde minut mellan hållplatserna “Stadsbiblioteket” precis utanför Jönköpings Läns Museum och Österängens Centrum.

Coronainformation: Arrangörerna strävar efter att genomföra samtliga arrangemang och visningsdagar på ett säkert sätt som inte bryter mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta kan innebära att antalet besökare på vissa arrangemang begränsas, eller att man hänvisas till att återkomma vid ett senare tillfälle. Vi ber om förståelse för detta.

Evenemang i samband med utställningen

Amulettworkshop med Lisa & Lila den 26 september kl. 13:00

Österängens Konsthall i samarbete med Skådebanan Småland. Obs! Föranmälan krävs!

Utställningen pågår till och med 18 oktober

Varmt välkommen!

Mer information


Johanna Linder, verksamhetschef Österängens Konsthall
0768-61 09 00 | johanna.linder@osterangenskonsthall.se
Jonas Nilsson, verksamhetsutvecklare konst, Jönköpings läns museum
036-30 18 30 | jonas.nilsson@jkpglm.se

 

 

 

 

<- Tillbaka till evenemang