Trädkramaren – sista akten i Interference

17 augusti 2020 22:28

Under sensommaren har ett antal tillfälliga, offentliga konstverk dykt upp i centrala Jönköping. Nu är vi framme vid sista akten: Trädkramaren av ljusdesignern Erik Olsson.
I korsningen Östra Storgatan/Lantmätargränd kan man från med med den 18 augusti, när skymningen faller, se hur en gestalt uppenbarar sig vid ett av träden i allén på Lantmätargränd.
Verket aktiveras när det blir mörkt, från cirka 19.00 på kvällarna.
Erik Olsson (f. 1978)  är baserad i Jönköping och har sedan 2001 rört sig i gränslandet mellan konst och ljusdesign i designerduon Olsson & Linder. De arbetar ofta med deltagandeprocesser och har uppmärksammats internationellt.  2015 mottog de Royal College of Art´s utmärkelse ”Innovation in Inclusive Design Preactice” 2015, samt Bertil & Britt Svenssons Stora Förtjänstpris.

Trädkramaren är det sista verket i projektet ”Interference” som drivs av Österängens Konsthall i samarbete med Jönköpings kommun. Verket kommer att kunna ses till och med den 13 september.
– Det har varit ett otroligt lyckat och uppskattat projekt och det känns otroligt kul att kunna avsluta med ett så spektakulärt verk som Erik Olssons. Många har frågat oss om inte de här konstverken kan få stå kvar permanent, och jag tänker att det blir en väldigt tydlig bild av vårt behov av konst och kultur, så här mitt i pandemin. När konsten är bort så saknar vi den, säger Johanna Linder, verksamhetschef på Österängens Konsthall.
Tidigare verk i Interference har varit Jesper O.T Anderssons SE/SÄTT, Marcus Appelbergs ”Gestalten” och Liselott Bjurgard Wassborgs ”Lupinus Polyphyllos” – det senare finns att se vid Hamnkanalen i Jönköpoing till och med den 22 augusti.

Presskontakt
Johanna Linder
Epost: johanna.linder@osterangenskonsthall.se
Tel: 0768-610900

Läs mer om Interference

<- Tillbaka till nyheter